Sonntag, 17. Juni 2012

REŢETE CULINARE:

Uleiul Simi's are o aromă specială și este ideal de adăugat peste diferite specialități gastronomice.

Vă recomandăm:

  • Bruschete 
Se ia o pâine integrală sau tip bagheta şi se taie în felii subţiri, aproximativ 1cm. Dacă se doresc bruschete mai crocante, feliile se pot prăji la toaster. Pe fiecare felie se toarnă puţin ulei din sâmburi de dovleac puţină sare şi după preferinţe, se pot orna cu roşii, castraveţi, ardei, ceapă, somon afumat, etc.
Bruschetele cu ulei din seminţe de dovleac se pot servi pe platou şi ca aperitiv.


  • Salată de cartofi: (pt. patru persoane) - tradiţională în sud-estul Austriei.
Se pune la fiert un kilogram de cartofi. Se lasă cam 20 -30 de minute, după care se decojesc, se taie într-un bol bucățele mici. Se adaugă 2 cepe verzi, sare, piper și ulei Simi's.
Se amestecă bine și se pot savura ca specialitate austriacă.
Salata de cartofi cu ulei din sâmburi de dovleac este o salată uşoară, dar şi saţioasă şi delicioasă.

  • Salată de vară
Vara este sezonul crudităţilor. Se aleg roşii cherry, castraveţi, ceapă verde, ardei roşi, ardei verde, ardei galben, salată verde. Aceste legume se taie bucăţi  într-un bol şi se amestecă. Ca dressing se foloseşte 1 linguriţă oţet balsamic, 2 linguriţe suc de lămâie, sare, piper şi ulei din seminţe de dovleac Simi's iar la sfârşit se toarnă peste salată. Se mai pot adăuga chiar şi seminţe de dovleac.
Se serveşte imediat.


  • Supa cremă de dovleac: (pt. patru persoane)
Ingrediente: dovleac Hokkaido, 2 căței de usturoi, unt, ghimbir, Chillie, sare, piper, 1 cartof, 1 morcov.
Se taie dovleacul in bucățele mici, la fel si cartoful și morcovul.
Într-o oală se prăjește puțin usturoiul cu untul si cu ghimbirul. Apoi se pun bucațelele de dovleac, cartof, morcov. Se toarnă apă, cât să acopere ingredientele, sare, piper după gust, si Chillie. Se lasă la fiert 20 min. Apoi se face puree cu blender-ul.
După gust și plăcere se poate adăuga în farfurie o lingură de smântână, seminţe de dovleac și ulei Simi's.
  •   Somon cu garnitură de orez (pentru 4 persoane)
 Această reţetă este foarte uşor de preparat şi se recomandă pentru o cină lejeră şi delicată. 
Se iau 4 medalioane de somon, sare, piper,1 lamaie
Pentru garnitura se iau  300 gr. orez Basmati, 800 ml apa, 1 lg. ulei.

Se pune orezul la fiert în apă cu sare aproximativ 20 min. 
Somonul se spală în apă rece, se lasă puţin la scurs, se condimentează, apoi se pune la prăjit, în tigaie sau la grătar, şi se lasă la rumenit pe ambele părţi. 

Se serveşte pe farfurie 1 bucată file somon şi orezul peste care se toarnă ulei din seminţe de dovleac, Simi's.

*Bineînţeles se poate varia cu grătar din piept de pui sau alte tipuri de fripturi.
  • Topping peste înghețata de vanilie.
Se pun într-un bol de desert 2 globuri deînghețată de vanilie și pe deasupra se toarnă ca un fel de sirop ulei Simi's.

2 Kommentare: